Mindful spisning: ”Bliv venner med maden”

LMS’ norske søsterorganisation Rådgivning om Spiseforstyrrelser (ROS) har udviklet et kursus i mindful spisning. Kurset, der kaldes ”Bliv venner med maden”, er et tilbud om støtte til mennesker berørt af tvangsoverspisning (BED).

Mindful spisning handler om at spise opmærksomt og lytte til kroppens signaler. Mange mennesker spiser uden helt at være bevidste om hvorfor – om det er på grund af sult, stress eller en følelse, fx tristhed eller ensomhed. Gennem øvelser i mindful spisning bliver deltagerne mere bevidste om de smagsindtryk, lugte, tanker og følelser, som opstår under måltidet. Ved at blive klogere på kroppens signaler, samt hvorfor vi spiser, kan deltagerne genoprette et sundere og mere positivt forhold til mad.

”Bliv venner med maden” er et 8 ugers gruppeforløb med sessioner af tre timer. Forløbene faciliteres af 15 undervisere, som er uddannet i mindful spisning. Deltagerne på kurset bliver testet før, under og efter forløbet for at undersøge kursets effekt på deltagernes spiseforstyrrelsessymptomer, selvomsorg samt livskvalitet.

Tankerne bag

”Bliv venner med maden” er udviklet i et samarbejde mellem ROS, psykolog Marianne Vrabel og Bergen Universitet. Kurset er inspireret af metoderne ’Mindfulness-baseret stressreduktion’ (MBSR) og ’Mindfulness-baseret kognitiv terapi’ (MBCT). Forløbets opbygning og indhold er baseret på et lignende amerikansk program ”Mindful Eating – Conscious Living” (MECL), der er udviklet af Jan Chozen Bays of Char Willkins fra USA.

Læs mere på ROS hjemmeside www.nettros.no


Udgivet: 05.10.2018

Tilbage