Vores rådgivning er også for dig, der bryder med samfundets normer for køn og seksualitet

I samarbejde med LGBT+ Danmark arbejder vi for at blive endnu bedre til at støtte LGBT+-børn og -unge i vores rådgivning og øvrige tilbud.

Ung kvinde indhyllet i regnbueflag

53 procent af LGBT+-elever i grundskolen har skadet sig selv, og 40 procent har haft en spiseforstyrrelse. Det er markant flere end unge, der ikke er LGBT+-personer. Det er derfor afgørende for os, at unge bøsser, lesbiske, biseksuelle, transpersoner og andre, der bryder med normerne for køn og seksualitet, føler sig velkomne, når de kontakter vores rådgivning eller melder sig til vores øvrige tilbud om støtte eller behandling.

Vi øver os hele tiden i at blive endnu bedre til at vise, at alle er velkomne hos os uanset kønsidentitet eller seksualitet, og vi er glade for at have et tæt samarbejde med LGBT+ Danmark. Vi mødes løbende med LGBT+ Danmark for at få rådgivning i, hvordan vi sikrer, at også børn og unge, der bryder med normerne for køn og seksualitet, føler sig inkluderet og velkomne i vores kommunikation og i vores tilbud.

Som led i samarbejdet har vi undervist hinandens ansatte og frivillige rådgivere i vores respektive fagområder for at sikre kvalificeret rådgivning i krydsfeltet mellem at være ung LGBT+-person og at være selvskadende eller have en spiseforstyrrelse. Vi er desuden i gang med en undersøgelse af, hvordan det er at bryde med normerne inden for køn og seksualitet og samtidig være berørt af spiseforstyrrelse eller selvskade. Formålet er at kunne udvikle nye kvalificerede tilbud til målgruppen.

Samarbejdet er støttet af Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond og Jascha Fonden.